IPB
Witaj Gościu
Zaloguj | Rejestruj

Sugestie i opinie kierujemy do tego tematu
pucha
post Jul 9 2008, 21:36
Post #1

GoldStar
Vip account

Grupa: Management
Użytkownik nr: 1,328

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Counter-Strike: Source
Team Fortress 2

Żeby już nie śmiecić, wszystkie uwagi/sugestie/komentarze odnośnie Systemu punktowego umieszczamy poniżej wink.gif

Ten post został edytowany przez pucha: Sep 15 2008, 17:57

--------------------
everybody lies
Go to the top of the page

6 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (20 - 39)
Serwery głosowe Ventrilo
Godzio
post Jul 13 2008, 17:15
Post #21

Maniak Iron Maiden

Grupa: Member
Użytkownik nr: 167

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

Do regulaminu trzeba dopisać punkt odnoszący się do kwestii pisania poradników w dziale AMXX / SourceMod i podobnych o tym, że poradnik musi być napisany przez samego użytkownika, który go zamieszcza, lub jeśli to się nie przyjmie to to, że musi być podane źródło do strony, skąd został pobrany i przez kogo napisany.

+ Quote Post
pucha
post Jul 13 2008, 17:20
Post #22

GoldStar
Vip account

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

Jest coś takiego:

CYTAT
4.3 Klubowicz umieszczając swój temat w kategorii poradniki bądź artykuły, oświadcza, że jest on jego autorstwa bądź też posiada prawa do jego rozpowszechniania.

--------------------
everybody lies

+ Quote Post
AddX
post Jul 16 2008, 21:08
Post #23

afk

Użytkownik nr: 3,000

Może dało by się umieścić informację na serwerach informującą o panującym tu systemie punktowym, i o możliwości wymiany ich na darmowy hosting w postaci serwera do grania, lub serwera www/ftp. Wtedy więcej ludzi zaczęło by ściągać na forum, było by więcej tematów do gadania.

Może przydzielali byście też punkty za poradniki, skrypty i pomoc w następujących działach:

+ Baza poradników Counter-Strike 1.6

+ Problemy z Counter-Strike 1.6

+ Skrypty oraz konfigi CS 1.6

+ Konfiguracja serwerów CS 1.6

+ Baza poradników Counter-Strike: Source

+ Problemy z Counter-Strike: Source

+ Skrypty oraz konfigi CS:S

+ Konfiguracja serwerów Counter-Strike: Source

Myślę że to dobre rozwiązanie ponieważ:
- W działach pomoc ludzie chętniej by pomagali, można by wprowadzić [b]karme[b], na niektórych forach widziałem takie coś. Jeżeli użytkownik A pomoże w rozwiązaniu problemu użytkownikowi B, użytkownik B w zamian dodaje użytkownikowi A karme, ona zaś może być zamieniana na punkty. Można by przy tym ustalić proporcje jedno kliknięcie karmy to + 1 punkt, albo 3 kliknięcia karmy (czyli ktoś pomógł 3 razy) +1 punkt, żeby uniknąć bałaganu że wszyscy będą sobie klikali na karmę, w każdym temacie użytkownik A może od każdego użytkownika dostać tylko +1 karma, czyli np.:
Użytkownik A pomógł użytkownikowi B w rozwiązaniu jego problemu, przy okazji napisał na przemian z użytkownikiem C, 4 posty i każdy z postów użytkownika A wnosi jakieś rozwiązanie do tematu, a użytkownik C napisał tylko 1 pomocną odpowiedź, to każdy z nich od użytkownika B w tym temacie może dostać tylko +1 do karmy.

Z kolei gdy jakiemuś innemu użytkownikowi, powiedzmy D, przydarzy się ten sam problem który miał użytkownik B, i znajdzie rozwiązanie w jego temacie, też każdemu z użytkowników A i C w tym temacie może dodać +1 do karmy, użytkownik B od użytkownika D też może dostać +1 do karmy za założenie tematu z problemem i dzięki temu uzyskanie szybkiej pomocy.

- Za każdy nowy temat w dziale Poradniki, napisany starannie oczywiście wg schematu, powinno być przyznawane także 20 punktów, jak za inne poradniki.

- Skrypty oraz konfigi i Konfiguracja serwerów to też tak jakby pomoc, więc w tym dziale też można by wprowadzić karmę.

Sorry że się tak rozpisuje ale inaczej słownie wytłumaczyć nie potrafię, i błagam nie każcie mi tego rozrysowywać pinch.gif tongue.gif

Ten post został edytowany przez Sph!nX: Jul 18 2008, 13:53

--------------------

+ Quote Post
s1z
post Jul 18 2008, 13:02
Post #24

zawsze spoko

Użytkownik nr: 645

Statystyki
Counter-Strike 1.6

A może dodać kolor nicku na forum? Coś choćby vip

--------------------

"Choć morda to nie szklanka, to gardę trzymać trzeba
Inaczej szklanki nie ma, but do ryja i na ryju kebab
Z uniesioną gardą tu się każdy wiem, że dobrze miewa
Z dumą nosi, tylko k**** się panoszy pod nogami
Stara zasada między nami, że wśród swoich się wspieramy
To nie do przebicia garda"

CYTAT(cdv)
jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o napinkę na sterze

+ Quote Post
jHc`
post Jul 18 2008, 13:41
Post #25

Expert

Grupa: AntyCheaters
Użytkownik nr: 1,189

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

CYTAT(AddX @ Jul 18 2008, 09:32 ) *

Nie, nie i jeszcze raz nie! Za takie poradniki jak tam są, powinny być nawet odejmowane punkty, gdyż jest to zwykłe ctrl+c i ctrl+v. Wchodzi ktoś na stronę, kopiuje skrypt i wkleja, do tego tylko dopisuj "latarka włącza się 10000 razy"... I za takie coś ma być 20 pkt? Wg mnie pomysł "lekko" nie przemyślany...

Karma - myślę, że nie potrzebne to na naszym forum, są rzeczy, które bardziej się przydadzą...

--------------------
Lepiej spróbować, a potem żałować, niż żałować, że się nie spróbowało...

+ Quote Post
sph!nks
post Jul 18 2008, 13:57
Post #26

Expert

Użytkownik nr: 905

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

CYTAT(AddX @ Jul 16 2008, 23:08 ) *
Myślę że to dobre rozwiązanie ponieważ:
- W działach pomoc ludzie chętniej by pomagali, można by wprowadzić [b]karme[b], na niektórych forach widziałem takie coś. Jeżeli użytkownik A pomoże w rozwiązaniu problemu użytkownikowi B, użytkownik B w zamian dodaje użytkownikowi A karme, ona zaś może być zamieniana na punkty. Można by przy tym ustalić proporcje jedno kliknięcie karmy to + 1 punkt, albo 3 kliknięcia karmy (czyli ktoś pomógł 3 razy) +1 punkt, żeby uniknąć bałaganu że wszyscy będą sobie klikali na karmę, w każdym temacie użytkownik A może od każdego użytkownika dostać tylko +1 karma, czyli np.:
Użytkownik A pomógł użytkownikowi B w rozwiązaniu jego problemu, przy okazji napisał na przemian z użytkownikiem C, 4 posty i każdy z postów użytkownika A wnosi jakieś rozwiązanie do tematu, a użytkownik C napisał tylko 1 pomocną odpowiedź, to każdy z nich od użytkownika B w tym temacie może dostać tylko +1 do karmy.

Z kolei gdy jakiemuś innemu użytkownikowi, powiedzmy D, przydarzy się ten sam problem który miał użytkownik B, i znajdzie rozwiązanie w jego temacie, też każdemu z użytkowników A i C w tym temacie może dodać +1 do karmy, użytkownik B od użytkownika D też może dostać +1 do karmy za założenie tematu z problemem i dzięki temu uzyskanie szybkiej pomocy.

- Za każdy nowy temat w dziale Poradniki, napisany starannie oczywiście wg schematu, powinno być przyznawane także 20 punktów, jak za inne poradniki.

- Skrypty oraz konfigi i Konfiguracja serwerów to też tak jakby pomoc, więc w tym dziale też można by wprowadzić karmę.

Sorry że się tak rozpisuje ale inaczej słownie wytłumaczyć nie potrafię, i błagam nie każcie mi tego rozrysowywać pinch.gif tongue.gif

Hmm, a powiedz mi od czego są punkty na forum? Przecież te punkty to nic innego jak karma właśnie, tyle, że nie nazywają się tak głupio, żadna karma czy sog... Po prostu punkty. Wg mnie bez sensu dodawać karmę, jak są punkty. To wystarczy.

CYTAT(s1z @ Jul 18 2008, 15:02 ) *
A może dodać kolor nicku na forum? Coś choćby vip

Przecież są kolorowe nicki na forum. Zarząd ma czerwony, HA ma pomarańczowy, SV ma fioletowy, MOD ma zielony, A 1.6 ma zielono-niebieski, A CS:S ma sra.czkowaty, STER Klan ma jasny niebieski a STER Member ma ciemny niebieski. I właśnie ta ostatnia grupa to jest coś jak VIP.

Ten post został edytowany przez Sph!nX: Jul 18 2008, 14:06

+ Quote Post
s1z
post Jul 18 2008, 14:15
Post #27

zawsze spoko

Statystyki
Counter-Strike 1.6

ale taki że możesz sobie wykupić kolor powiedzmy na miesiąc lub nawet na stale za punkty, który by Cie odznaczał, lub tez jakieś gwiazdki obok nicku takie pierdoły ale ludzie pewnie by to brali ;] coś podobnego jest na forum d2jsp : )

--------------------

CYTAT(cdv)

+ Quote Post
genK
post Jul 21 2008, 18:13
Post #28

GENK

Użytkownik nr: 1,895

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

Fajnie by bylo punktowac jakos rozegrane mecze, np:

Niestawienie sie na meczu: -200
Najwieksza liczba fragow: +20
Wygrana: +5

+ Quote Post
sph!nks
post Jul 21 2008, 18:24
Post #29

Expert

Użytkownik nr: 905

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

CYTAT(genK @ Jul 21 2008, 20:13 ) *
Fajnie by bylo punktowac jakos rozegrane mecze, np:

Niestawienie sie na meczu: -200
Najwieksza liczba fragow: +20
Wygrana: +5

Fajny pomysł.

+ Quote Post
cdv
post Jul 21 2008, 19:03
Post #30

Expert

Grupa: HeadEditor
Użytkownik nr: 67

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

Pomysł fajny, ale czemu za niestawienie się na meczu mamy dawać punkty ujemne? Czemu aż tyle?
Każdemu może coś wypaść, a gra nie jest powodem, dla którego mam rzucić wszystko i lecieć na łeb na szyje do domu, by chwycić za myszkę i stawić się na meczu, gdy nie mogę, bo wypadła mi jakaś nagła sytuacja.

--------------------
Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente

+ Quote Post
pucha
post Jul 21 2008, 19:55
Post #31

GoldStar
Vip account

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

Proste, jeżeli wiesz, że ruszasz się z domu i może Ci coś wypaść, to się nie zapisuj smile.gif Jak tak dalej pójdzie to zgłaszać się będzie 50, a pojawiać 5-ciu i każdy będzie się w ten sam sposób tłumaczył.

Ten post został edytowany przez pucha: Jul 21 2008, 19:56

--------------------
everybody lies

+ Quote Post
s1z
post Jul 21 2008, 21:40
Post #32

zawsze spoko

Statystyki
Counter-Strike 1.6

a jezeli to jest nagla sytuacja? i nie wiesz ze moze Ci cos wypasc? imo bez sensu

--------------------

CYTAT(cdv)

+ Quote Post
pucha
post Jul 21 2008, 22:43
Post #33

GoldStar
Vip account

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

Taką nagłą sytuację miało chyba 50% zgłaszających się z tydzień wcześniej smile.gif

--------------------
everybody lies

+ Quote Post
Hollow
post Jul 22 2008, 00:32
Post #34

Kumaty

Grupa: Banned
Użytkownik nr: 2,600

za niestawienie sie proponuje -10 ( -2 razy wiecej niz za wygrana)

--------------------
Biba :D

+ Quote Post
cdv
post Jul 22 2008, 05:48
Post #35

Expert

Grupa: HeadEditor
Użytkownik nr: 67

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

od -30 do -50, ale nie -200, to jak gwóźdź do trumny smile.gif

--------------------
Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente Ente

+ Quote Post
AddX
post Jul 22 2008, 07:42
Post #36

afk

Użytkownik nr: 3,000

A ja się po części zgadzam z każdym z was, sądzę że to podobna akcja jak z banami. Dasz takiemu jednemu bana na 5 minut to nic sobie z tego nie zrobi, pójdzie się wylać i wróci, dasz bana na dobę to będzie płakał czemu tak dużo, ale nie powtórzy swoich błędów.
Moja propozycja to -100pkt.

--------------------

+ Quote Post
Bua
post Jul 22 2008, 09:38
Post #37

Zawodowiec

Użytkownik nr: 628

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

Proponujecie tak wysokie kary, to większość będzie na duuuzym minusie. Bezsens totalny. Rozumiem do -10pkt, ale nie aż 30-50-200....no ludzie. To nikt wam nie będzie grał bo pomyśli: "a jak coś mi wypadnie to stracę tyle pkt, wole grać na ffa niż jakiś meczyk 4fun" Po co karne pkt za coś co ma być zabawa?

+ Quote Post
Guest_Micro_*
post Jul 22 2008, 15:01
Post #38

Guests

Jak widzicie i tak wszystkim te punkty "zwisają", więc ujmowanie punktów, jest niewystarczające jako kara.

A teraz trochę offtopu sad.gif
Regulamin przygotowany przez puchę był jasny:
  • Zgłaszając się do meczu, stawisz się o wyznaczonej godzinie na wskazanym serwerze gry.
  • Zarówno przez meczem, w trakcie jak i po meczu zachowasz zimną krew i będziesz reprezentować swoją osobą wysoki poziom kultury [żadnych bluzgów czy obrażania przeciwnika].
  • Nawet jeżeli przeciwnik oszukuje, zachowujesz to dla siebie i dla kolegów z drużyny. Po meczu zakładasz odpowiedni wątek i odpowiednio argumentujesz swoją opinię opierając się na demku z HLTV.
  • Naruszenie wyżej wymienionych punktów grozi bezdyskusyjną utratą admina/banem na forum i serwerach STER.

Kilka osób nie potraktowało tego poważnie, więc wypada wyciągnąć z tego konsekwencje.

+ Quote Post
pucha
post Jul 22 2008, 22:40
Post #39

GoldStar
Vip account

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

Padło kilka propozycji -50 pkt i osobiście przy takim rozwiązaniu bym pozostał. Większość, jak na razie, ma punkty w (_|_), aczkolwiek myślę, że się to szybko zmieni i tym samym frekwencja na meczach będzie spora smile.gif

--------------------
everybody lies

+ Quote Post
tygrysek
post Jul 22 2008, 23:06
Post #40

Zawodowiec

Grupa: CS 1.6 & CZ Admin
Użytkownik nr: 1,123

Statystyki
Counter-Strike 1.6
Team Fortress 2

1.punkty to dobry pomysł a karanie surowo graczy ktorzy cos przeskrobali jeszcze lepszy poniewaz naucza sie ze musza byc slowni i ponosic za to konsekwencje!!
2.a jesli chodzi o mnie to nie wiem jak bardzo bym mial ich duzo(punktow) to i tak bym ich nie wymienil na nic poneiwaz nie to ze mam je w ((_|_)) ale sa to sa i tyle.ale 1.to bardzo dobry pomysł popieram go...

+ Quote Post

6 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Przydatne linki
Ostatnie wiadomości
Wykup Slota

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7th September 2010 - 21:27