Sugestie i opinie kierujemy do tego tematu |
|
|
|
 |
Odpowiedzi
(20 - 39)
|
|
Jul 16 2008, 21:08
|

afk

Grupa: Member
Użytkownik nr: 3,000

|
Może dało by się umieścić informację na serwerach informującą o panującym tu systemie punktowym, i o możliwości wymiany ich na darmowy hosting w postaci serwera do grania, lub serwera www/ftp. Wtedy więcej ludzi zaczęło by ściągać na forum, było by więcej tematów do gadania. Może przydzielali byście też punkty za poradniki, skrypty i pomoc w następujących działach: + Baza poradników Counter-Strike 1.6 + Problemy z Counter-Strike 1.6 + Skrypty oraz konfigi CS 1.6 + Konfiguracja serwerów CS 1.6 + Baza poradników Counter-Strike: Source + Problemy z Counter-Strike: Source + Skrypty oraz konfigi CS:S + Konfiguracja serwerów Counter-Strike: SourceMyślę że to dobre rozwiązanie ponieważ: - W działach pomoc ludzie chętniej by pomagali, można by wprowadzić [b]karme[b], na niektórych forach widziałem takie coś. Jeżeli użytkownik A pomoże w rozwiązaniu problemu użytkownikowi B, użytkownik B w zamian dodaje użytkownikowi A karme, ona zaś może być zamieniana na punkty. Można by przy tym ustalić proporcje jedno kliknięcie karmy to + 1 punkt, albo 3 kliknięcia karmy (czyli ktoś pomógł 3 razy) +1 punkt, żeby uniknąć bałaganu że wszyscy będą sobie klikali na karmę, w każdym temacie użytkownik A może od każdego użytkownika dostać tylko +1 karma, czyli np.: Użytkownik A pomógł użytkownikowi B w rozwiązaniu jego problemu, przy okazji napisał na przemian z użytkownikiem C, 4 posty i każdy z postów użytkownika A wnosi jakieś rozwiązanie do tematu, a użytkownik C napisał tylko 1 pomocną odpowiedź, to każdy z nich od użytkownika B w tym temacie może dostać tylko +1 do karmy.
Z kolei gdy jakiemuś innemu użytkownikowi, powiedzmy D, przydarzy się ten sam problem który miał użytkownik B, i znajdzie rozwiązanie w jego temacie, też każdemu z użytkowników A i C w tym temacie może dodać +1 do karmy, użytkownik B od użytkownika D też może dostać +1 do karmy za założenie tematu z problemem i dzięki temu uzyskanie szybkiej pomocy.- Za każdy nowy temat w dziale Poradniki, napisany starannie oczywiście wg schematu, powinno być przyznawane także 20 punktów, jak za inne poradniki. - Skrypty oraz konfigi i Konfiguracja serwerów to też tak jakby pomoc, więc w tym dziale też można by wprowadzić karmę. Sorry że się tak rozpisuje ale inaczej słownie wytłumaczyć nie potrafię, i błagam nie każcie mi tego rozrysowywać
Ten post został edytowany przez Sph!nX: Jul 18 2008, 13:53
--------------------
|
|
|
|
|
|
Jul 18 2008, 13:41
|

Expert

Grupa: AntyCheaters
Użytkownik nr: 1,189
 Statystyki Counter-Strike 1.6
Counter-Strike: Source
Team Fortress 2

|
CYTAT(AddX @ Jul 18 2008, 09:32 )  Nie, nie i jeszcze raz nie! Za takie poradniki jak tam są, powinny być nawet odejmowane punkty, gdyż jest to zwykłe ctrl+c i ctrl+v. Wchodzi ktoś na stronę, kopiuje skrypt i wkleja, do tego tylko dopisuj "latarka włącza się 10000 razy"... I za takie coś ma być 20 pkt? Wg mnie pomysł "lekko" nie przemyślany... Karma - myślę, że nie potrzebne to na naszym forum, są rzeczy, które bardziej się przydadzą...
--------------------
Lepiej spróbować, a potem żałować, niż żałować, że się nie spróbowało...
|
|
|
|
|
|
Jul 18 2008, 13:57
|

Expert

Użytkownik nr: 905
Counter-Strike: Source
Team Fortress 2

|
CYTAT(AddX @ Jul 16 2008, 23:08 )  Myślę że to dobre rozwiązanie ponieważ: - W działach pomoc ludzie chętniej by pomagali, można by wprowadzić [b]karme[b], na niektórych forach widziałem takie coś. Jeżeli użytkownik A pomoże w rozwiązaniu problemu użytkownikowi B, użytkownik B w zamian dodaje użytkownikowi A karme, ona zaś może być zamieniana na punkty. Można by przy tym ustalić proporcje jedno kliknięcie karmy to + 1 punkt, albo 3 kliknięcia karmy (czyli ktoś pomógł 3 razy) +1 punkt, żeby uniknąć bałaganu że wszyscy będą sobie klikali na karmę, w każdym temacie użytkownik A może od każdego użytkownika dostać tylko +1 karma, czyli np.: Użytkownik A pomógł użytkownikowi B w rozwiązaniu jego problemu, przy okazji napisał na przemian z użytkownikiem C, 4 posty i każdy z postów użytkownika A wnosi jakieś rozwiązanie do tematu, a użytkownik C napisał tylko 1 pomocną odpowiedź, to każdy z nich od użytkownika B w tym temacie może dostać tylko +1 do karmy.
Z kolei gdy jakiemuś innemu użytkownikowi, powiedzmy D, przydarzy się ten sam problem który miał użytkownik B, i znajdzie rozwiązanie w jego temacie, też każdemu z użytkowników A i C w tym temacie może dodać +1 do karmy, użytkownik B od użytkownika D też może dostać +1 do karmy za założenie tematu z problemem i dzięki temu uzyskanie szybkiej pomocy.- Za każdy nowy temat w dziale Poradniki, napisany starannie oczywiście wg schematu, powinno być przyznawane także 20 punktów, jak za inne poradniki. - Skrypty oraz konfigi i Konfiguracja serwerów to też tak jakby pomoc, więc w tym dziale też można by wprowadzić karmę. Sorry że się tak rozpisuje ale inaczej słownie wytłumaczyć nie potrafię, i błagam nie każcie mi tego rozrysowywać  Hmm, a powiedz mi od czego są punkty na forum? Przecież te punkty to nic innego jak karma właśnie, tyle, że nie nazywają się tak głupio, żadna karma czy sog... Po prostu punkty. Wg mnie bez sensu dodawać karmę, jak są punkty. To wystarczy. CYTAT(s1z @ Jul 18 2008, 15:02 )  A może dodać kolor nicku na forum? Coś choćby vip Przecież są kolorowe nicki na forum. Zarząd ma czerwony, HA ma pomarańczowy, SV ma fioletowy, MOD ma zielony, A 1.6 ma zielono-niebieski, A CS:S ma sra.czkowaty, STER Klan ma jasny niebieski a STER Member ma ciemny niebieski. I właśnie ta ostatnia grupa to jest coś jak VIP.
Ten post został edytowany przez Sph!nX: Jul 18 2008, 14:06
|
|
|
|
|
|
Jul 18 2008, 14:15
|

zawsze spoko

Użytkownik nr: 645

|
ale taki że możesz sobie wykupić kolor powiedzmy na miesiąc lub nawet na stale za punkty, który by Cie odznaczał, lub tez jakieś gwiazdki obok nicku takie pierdoły ale ludzie pewnie by to brali ;] coś podobnego jest na forum d2jsp : )
--------------------
 "Choć morda to nie szklanka, to gardę trzymać trzeba Inaczej szklanki nie ma, but do ryja i na ryju kebab Z uniesioną gardą tu się każdy wiem, że dobrze miewa Z dumą nosi, tylko k**** się panoszy pod nogami Stara zasada między nami, że wśród swoich się wspieramy To nie do przebicia garda"
CYTAT(cdv) jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o napinkę na sterze
|
|
|
|
|
Guest_Micro_*
|
Jul 22 2008, 15:01
|
Guests

|
Jak widzicie i tak wszystkim te punkty "zwisają", więc ujmowanie punktów, jest niewystarczające jako kara. A teraz trochę offtopu  Regulamin przygotowany przez puchę był jasny: - Zgłaszając się do meczu, stawisz się o wyznaczonej godzinie na wskazanym serwerze gry.
- Zarówno przez meczem, w trakcie jak i po meczu zachowasz zimną krew i będziesz reprezentować swoją osobą wysoki poziom kultury [żadnych bluzgów czy obrażania przeciwnika].
- Nawet jeżeli przeciwnik oszukuje, zachowujesz to dla siebie i dla kolegów z drużyny. Po meczu zakładasz odpowiedni wątek i odpowiednio argumentujesz swoją opinię opierając się na demku z HLTV.
- Naruszenie wyżej wymienionych punktów grozi bezdyskusyjną utratą admina/banem na forum i serwerach STER.
Kilka osób nie potraktowało tego poważnie, więc wypada wyciągnąć z tego konsekwencje.
|
|
|
|
|
  |
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:
|
|