Od 10-15 minut serwer łapie crash'e co jakiś czas, tj. wyłącza sie i pisze Warning:Connection Lost po czym po chwili włącza się na nowo, a mapa standardowa de_dust leci
Na GunGame jest to samo, TP działa normalnie z tego co wiem.
@EDIT: na TP też są crashe
joachim0
Mar 8 2010, 18:29
Wczoraj i przedwczoraj też 2 czy 3 razy wszystkie serwy steru padły sobie kilka razy w krótkim odstępie czasu. Aż dziw, że nikt wcześniej nie napisał żadnego tematu
to może serwerownia coś sypie
z tego co mi wiadomo ktos atakuje serwery i je crashuje ale załoga już to sprawdza, dadzą rade atatki są z sdos z tego co mi sie wydaje
Serwer tf2 też miał zwiechy co 30 min od soboty (ok 22:00)do niedzieli
Kapitan
Mar 8 2010, 22:22
Dołączam sie do problemu... Teraz ZI crashuje się co ok 5 minut... i tak już 5-6 razy :|
Extermi
Mar 8 2010, 23:58
BWBW powraca wraz z kolegami z Singapuru i chce dotrzymać obietnicy

..
Ale właśnie coś zauważyłem że servery się offają :/ chcę wejść dziś na GG patrzę a tu nima GG, ale za to jest FFA i ZI
ale tak na powżnie dowiemy sie czegoś o tych atakach czy to jak w CIA?
Zeci0r [;*]
Mar 9 2010, 06:17
Na FFA również około godziny 19 był crasher. Co 5 min crashowało serwer
o godzinie 00.00 padały wszystkie serwery ster, po 6 razie juz nie liczyłem poszedłem spać bo co wszedłem na serwer to padał , lipa niesamowita i to chyba nie ataki, tylko serwerownia cos sie wali.
hiszpan
Mar 10 2010, 23:12
dokładnie tak jak o tym rozmawialismy... wina po stronie serwerowni!
ile to jeszcze potrwa ciekawe ??
hiszpan
Mar 10 2010, 23:20
Nie mam pojęcia ale wiem, że po tych restartach serwer opustoszał. Każdy chyba się wku..ił
No ja też wywiałem nie bedę się denerwował przeciek.
joachim0
Mar 11 2010, 00:03
po 6 czy 7 przestalo ale i tak masakra co sie dzieje :S
sylwekukf
Mar 11 2010, 06:17
wiadomośc od gamesnet :
"Z przykrością informujemy, iż od kilku dni na serwerach Counter-Strike 1.6, zwłaszcza publicznych, można zaobserwować problemy z cyklicznie występującymi crashami serwerów. Źródłem problemu jest nowy exploit, który umożliwia wysyłanie uszkodzonych pakietów, które pod ich wpływem powodują, iż usługa przechodzi w stan timeout'u.
W chwili obecnej toczy się na ten temat wątek na liście mailingowej Valve, z którego widać wyraźnie, że jest to problem globalny, występujący nie tylko w Polsce, nie tylko na naszych serwerach. Dział techniczny Valve zapewnia, iż zlikwidują źródło problemu, po czym wypuszczą nową aktualizację."
Dobrze by było jak by to szybko naprawili, bo najgorzej jest jak grasz tp dochodzisz do 18-19 lvl i crash, później nie chce sie już grać.
Jezeli valve ma się tym zająć to na pewno to naprawia

BlaZ ale tez jest wkurzające jak masz 25lvl i crash
no niesamowicie, bądźmy dobrej myśli
pUch4cz
Mar 20 2010, 22:14
na tf2, dzis od 22-23 bylo 5 craschow, pierwsze 3 byly jeden po drugim, ledwo serv sie wlaczyl i padl... Podobno naprawione a tu...
Velture
Mar 21 2010, 09:34
Ktoś to robi specjalnie - w sensie jakaś lama wchodzi i crashuje
Dzisiaj ok 11 serwer tf był crashowany(3-4 x).
prawdopodobnie serwer soldata pada kiedy tf2 jest crashowany.
na GG lagi są czasami, jeden to trwał 15 sekund. Na TP też są crashe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.